Kerk TV vanuit de Emmakerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 26/04/2020
Tijd: 10:00 - 11:15

Locatie
Emmakerk

Soort van activiteit:


Voorganger: mw. Janneke Bron, kerkelijk werker

Organist: Gonny van der Maten

De kerkdienst wordt via Kerk TV uitgezonden

De derde zondag van Pasen is de Goede Herderzondag en draagt de prachtige naam Misericordia Domini – de barmhartigheid van de Heer. We horen psalm 23 in de woorden van Huub Oosterhuis en Johannes 10:11-16. We denken na over het Bijbelse beeld van herders en schapen – over de betekenis van God als je herder en de uitnodiging om als herders te zijn voor elkaar. We zingen psalm 23, psalm 23c, lied 158b en verzen van lied 653. Gonny van der Maten opent de viering met een pastorale (‘herderslied’) van Alexandre Guilmant en sluit af met het prachtige paaslied O filii et filiae (lied 620) van dezelfde componist.

Tijdens de viering klinkt ook ‘D’Almachtige is mijn Herder en Geleide’ van Hans van Nieuwkoop (1948).

In de kerk brandt de Paaskaars en ook thuis kun je een kaars aansteken. In het licht van Christus weten we ons met God en met elkaar verbonden.

Zolang de gewone kerkdiensten vanwege het coronavirus door digitale vieringen via Kerk-TV worden vervangen, is er de mogelijkheid om gebedsthema’s en voorbeden digitaal aan te vragen. Om redenen van privacy vragen we je deze gebeden zonder namen te noteren. Alleen als de voorbede betrekking heeft op jezelf of op iemand die jou daarvoor toestemming gaf, kunnen we een naam noemen. Je kunt je gebedsintentie tot zondagmorgen 8.30 uur mailen naar: voorbede@pgsoest.nl


Podcast

Bij de bijbellezing van de zondag wordt door ds. Gerrit Olsman steeds een podcast gemaakt met een overweging en bijzondere liturgische muziek passend bij de lezing.

Beluister de podcasts

Reageren niet mogelijk.