Kerk TV

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 19/07/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


De kerkdienst wordt via Kerk TV uitgezonden

Thema ‘Twee’

Het lijkt meer een tijd van het getal één, deze tijd waarin veel mensen alleen thuis zitten, bewoners van een zorgcentrum of verpleeghuis beperkt bezoek krijgen, en we anderhalve meter afstand houden tot elkaar. Toch is het getal twee misschien wel belangrijker dan ooit, zeker in deze coronatijd. Het getal twee staat voor verbinding, voor ‘samen’. Dat ‘samen’ klinkt vaker dan ooit. Alleen samen komen we hieruit … Twee heeft ook een andere kant: die van tweedeling. Bijvoorbeeld: de één is zijn flexibele baan en zijn inkomen kwijt, de ander ziet juist zijn inkomen groeien. De één heeft toegang tot goed geregelde gezondheidszorg, de ander niet. Twee: het getal van de verbinding en van de tweedeling. We lezen Marcus 6: 6b – 13. Aan deze onlineviering werken mee: Wim Koedijk, zang; Imme Lautenbach, zang en dwarsfluit en Gert Muts orgel/vleugel. Voorganger is ds. Gerrit Olsman. De uitzending is (ook op een later tijdstip) te beluisteren via Kerk TV  en via de app CHRCH.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.

De complete orde van dienst is te vinden op de app CHRCH – meld je aan bij Jaap Gaasenbeek (j.gaasenbeek@hetnet.nl) als je dit kanaal nog niet gebruikt.

 

 

Reageren niet mogelijk.