Kerk TV

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 28/06/2020 - di. 30/06/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Thuis

Soort van activiteit:


De kerkdienst wordt via Kerk TV uitgezonden

‘Samen zijn we kerk’

Afscheid nemen in coronatijd, dat vraagt om creativiteit! Daarom is er op zondag 28 juni wél een afscheidsdienst, maar wordt deze net een tikkie anders ingevuld dan anders. De hele dienst is vooraf opgenomen wat het mogelijk maakt om alle kerken in beeld te brengen. Heel gaaf is ook dat een heel aantal kinderen en tieners laten hun stem horen! Ds. Gerrit Olsman en jeugdwerker Barbara Broeren gaan deze dienst voor. Het thema van de dienst is ‘samen zijn we kerk’. De dienst duurt niet zo lang (45 minuten), maar is dat toch net wat te lang om stil te zitten en te kijken: doe dan mee met één van de opdrachten bij deze dienst (geschikt voor jong én oud). Leuk als je daarna een foto of filmpje naar Barbara stuurt!

Doe je ook mee met de viering van 28 juni (afscheid Barbara)?

Leuk! Er zijn een paar opdrachten: kies de leukste maar uit!

  1. Het thema van de dienst is ‘samen zijn we kerk’. Waar denk jij aan bij de kerk? Maak er een woordspin van (tip: in de dienst wordt er veel over gezegd!).
  2. Misschien kun je nog niet zo goed schrijven óf vind je het leuker om creatief bezig te zijn. Maak dan jouw mooiste kerk op papier of knutsel hem!
    Denk je ook aan de mensen, wat er gebeurt, wat je er kunt zien of horen?
  3. Je kunt ook het verhaal ‘de kinderbrug’ op de 1e bladzij van deze Dichtbij lezen (of laten voorlezen). Bedenk hoe het verhaal verder gaat! Schrijf het op, of vertel het en neem het op met je telefoon.

We zijn erg benieuwd naar wat je hebt gemaakt, dus mail of app je verhaal, het filmpje daarvan of foto’s van jouw creaties naar Barbara (via barbara@bpbroeren.nl of 06-30746599). In overleg plaatsen we de mooiste inzendingen.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.  

De complete orde van dienst is te vinden op de app CHRCH

 

Reageren niet mogelijk.