Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 23/08/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


Thema ‘Jacobsladder’

Een hele lange ladder, die vanaf de aarde tot in de hemel reikt. Daarvan droomt Jacob, één van de aartsvaders in het Bijbelboek Genesis. Die ladder verbindt aarde en hemel met elkaar. En om dat nog duidelijker te maken, ziet Jacob engelen langs de ladder omhoog klimmen en naar beneden komen. Die ladder spreekt tot de verbeelding: Gaat de weg naar de hemel wel omhoog? Wat gebeurt er als je in jezelf afdaalt? Op welke momenten ervaar je dat aarde en hemel met elkaar verbonden zijn? We lezen Genesis 28:10-22. Organist/pianist: Gert Muts, zang: Wim Koedijk, zang/dwarsfluit: Imme Lautenbach, opnametechniek: Gerrit Olsman, montage: Remco Bakker en voorganger is ds. Gerrit Olsman.

Voor de kinderen

Nog een paar dagen, dan is de vakantie voorbij. De koffers zijn uitgepakt en de tas voor een gezellig dagje uit staat misschien alweer in de kast. Wat zat daar allemaal in? Dat mag je tijdens de kindernevendienst vertellen en laten zien met afbeeldingen. Corine heeft in de bijbel een verhaal gevonden over de mensen van het volk Israël, die een lange reis gingen maken. Komen jullie luisteren? Tot zondag, de leiding van de kindernevendienst.

De kerkdienst wordt van te voren opgenomen in De Open Hof en op zondagochtend in de Wilhelminakerk getoond voor de daar aanwezige kerkgangers.

De uitzending is ook elders via Kerk TV of via de app CHRCH live of via YouTube of op een later tijdstip mee te beleven.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.

De complete orde van dienst is te vinden op de app CHRCH – meld je aan bij Jaap Gaasenbeek (j.gaasenbeek@hetnet.nl) als je dit kanaal nog niet gebruikt.

 

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reageren niet mogelijk.