Herenboerderij, een zinnig alternatief?

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: do. 14/02/2019
Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie
De Binnenhof

Soort van activiteit:


Veel mensen maken zich zorgen over de grootschalige voedselindustrie en zoeken naar alternatieven. Zij willen weten waar ons voedsel vandaan komt, dat het veilig is en dat het dichtbij wordt geproduceerd.

Daarom start in Soest de groep ‘een eigen Herenboerderij’. Hun doel: het realiseren van een duurzame coöperatieve boerderij van en voor burgers, op natuur-inclusieve basis. Deze boerderij is niet alleen een plek waar duurzaamheid, bodemkwaliteit en biodiversiteit voorop staan, maar ook een plek waar mensen zich met elkaar verbinden, samenkomen, natuur & voeding beleven en daarover kennis opdoen en delen. Enthousiast melden zij: ‘We hebben een boer(in) in dienst voor de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf, we telen tientallen soorten groenten en fruit, houden zelf kippen en varkens en er lopen runderen rond”.

In het kerkcafé presenteert o.a. Ronald van der Vigt over de vorderin-gen en ervaringen. We wisselen van gedachten over rentmeesterschap, verbinding en het thema ‘groene kerk’ en meer dat ons verbindt…..

Begeleiding:          Ronald van der Vigt

Datum:                   donderdag 14 februari, 20.00 uur

Reageren niet mogelijk.