Herderstocht

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: za. 15/12/2018
Tijd: 18:00 - 21:00

Soort van activiteit:


Dit jaar organiseert het Missionair Beraad Soest op zaterdag 14 december 2019 voor de tiende keer in en rond Cabrio aan de Soesterbergsestraat 140 een herderstocht. Daarmee worden inwoners van Soest en omstreken opnieuw een wandel-theatertocht aangeboden waarin het kerstverhaal in twaalf scenes wordt uitgebeeld. Voor deze negende editie werden nieuwe, verrassende scenes geschreven.

Route

De route van ongeveer twee en een halve kilometer gaat langs een spoor van licht waar om de tweehonderd meter een scene te zien en te beluisteren is. Dat spoor van licht wordt met 1200 waxinelichtjes in glazen potten gemarkeerd. Onder begeleiding van fakkeldragers vertrekken vanuit Cabrio, met tussenpozen van zeven minuten, groepen van ongeveer dertig deelnemers om de tocht te lopen. De tocht is geschikt voor jong en oud, maar gaat voor een deel wel over bospaden. De kinderen mogen een lampion met een lampje (en geen kaarsje) bij zich dragen.

Glazen potten.

Wij hebben ieder jaar weer 750 ml grote glazen potten nodig om de wandelroute van een lichtspoor te voorzien. We willen u vragen die voor ons te verzamelen. U kunt de potten vanaf zondag 2 december bij verschillende kerken inleveren, of in de week voor de herderstocht bij Jan Roest, Schoutenkampweg 64.

Kaarten.

Kaarten voor de herderstocht kunnen vanaf woensdag 21 november worden gekocht bij de Christelijke Boekhandel ‘De Fakkel’, Soesterbergsestraat 74.

De kaarten kosten 5 euro en voor kinderen t/m 11 jaar 1 euro. De eerste groep start 17.30 uur en de laatste groep rond 20.00 uur.  Op de kaarten staat het tijdstip van vertrek vermeld.

In en rond Cabrio.

De herderstocht begint en eindigt in Cabrio. Het openluchttheater is sfeervol ingericht: er is muziek en er staan kraampjes, w.o. een kraam waar u koffie, thee, glühwein, koek en andere versnaperingen kunt kopen. Fietsen kunnen voor de ingang en auto’s aan de overkant van Cabrio worden geparkeerd. Er zijn verkeersregelaars die u helpen over te steken. Zowel het verblijf in Cabrio als deelname aan de tocht is op eigen risico. De Herderstocht is een initiatief van verschillende kerken in Soest.

 

Reageren niet mogelijk.