Herderstocht

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: za. 14/12/2019
Tijd: 18:00 - 21:00

Soort van activiteit:


In 2019 is het een jubileumjaar voor de herderstocht. het wordt onze tiende editie en daar zijn wij ongelofelijk trots op. Het thema voor dit jaar is, wat is kerst voor u?

Er was eens een meisje hier ver vandaan.
Het was niet zomaar een meisje, het was een prinses.
Dat meisje vroeg zich af, wat houd kerst nu eigenlijk in? Wat is het ware kerstverhaal?
En zoals kleine meisjes wel vaker doen, ze ging het aan iedereen vragen die ze zag.

Ze vraagt het aan de chefkok van haar vader. Volgens de kok gaat kerst over een perfecte rode-wijnsaus. Over een geweldig 7-gangen diner waar niemand meer over de calorieën nadenkt maar gewoon geniet van het eten. Het meisje gelooft niet dat dit nu dat beroemde kerst is, dus ze vraagt verder.

Het dienstmeisje verteld over haar perfecte kerst. Volgens het dienstmeisje gaat kerst over Hollywood. Ze noemt al haar favoriete kerstfilms op en verteld over haar bank met een warme deken. En het meisje gelooft nog steeds niet dat dit het kerstverhaal is.

Ze vraagt het aan nog meer mensen. Maar de jager, de butler, de bakker en de ridder, ze vertellen allemaal een ander verhaal maar het meisje gelooft nog steeds niet dat ze het ware kerstverhaal heeft gehoord. En daar zit ze dan. Het sneeuwt maar het kan haar niet schelen. Ze huilt en begrijpt niet dat niemand haar kan helpen. En dan komt daar een zwerver aangelopen. Hij vraagt: “prinses, wat is er aan de hand?”. Het meisje antwoord hem hoe zij opzoek is naar het kerstverhaal, maar niemand dat verhaal blijkbaar nog kent.

De zwerver begint te vertellen. Over de geboorte van Jezus, hoe in een donkere tijd er een heldere ster aan de hemel stond. Wat Jezus heeft betekent voor de wereld als licht voor de wereld. En eindelijk is de prinses klaar voor kerst.

Maar wat is kerst nu voor u?
Die vraag komt terug in onze herderstocht.

Wanneer: 14 december 2019

Waar: Cabrio en de bossen rondom Cabrio

Hoe laat: Vanaf 17.30 zullen er om de 7 minuten groepen vertrekken (tijd staat op de kaarten).

Kaartverkoop: Bij de Fakkel. Via de mail: fakkelsoest@solcon.nl. De kosten zijn: € 1,- voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. € 5,- voor iedereen boven de 13. Kinderen onder de 4 mogen gratis de tocht lopen.

Er is drinken en eten te koop bij Cabrio. Meedoen is op eigen risico. We hopen weer op een inspirerende en fantastische tocht.

Reageren niet mogelijk.