Festival of Poetry & Carols

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 16/12/2018
Tijd: 16:00 - 17:00

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


De ‘Avondmuzieken’ in de Oude Kerk zijn vieringen van een klein uur waarin klassieke muziek en literaire poëzie centraal staan. Op zondagmiddag 16 december voert cantor Gonny van der Maten met een projectkoor, de cantorij van de Oude Kerk en organist Jan Jansen een keur van Engelse vocale kerstmuziek uit. Op het programma staan o.a. First Nowell en Away in a manger, All bells in Paradise van John Rutter, Magnificats van Stanford en Howells en Praetorius’ Es ist ein Ros entsprungen, in een Engelse bewerking. Verder prachtige carols van Baldwin, Gardner, Elgar en Scot-Burt, componisten die ieder op hun eigen wijze deel uit maken van de indrukwekkende Engelse koortraditie.

Kees Bregman leest voor uit en wijdt gedachten aan de Kerstgedichten van Joseph Brodsky, joods auteur en Nobelprijswinnaar (1940-1996).

Zo biedt de Avondmuziek een aansprekend en zinrijk moment op een bijzondere plaats. De Oude Kerk van Soest is een historisch kerkgebouw met een klankrijke akoestiek. Dat maakt deze kerk tot een vindplaats van spiritualiteit. De Avondmuziek begint om 16.00 uur. De toegang is vrij; na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Reageren niet mogelijk.