Concert met topmusici in Soest

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: za. 15/10/2022
Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie
De Willemien

Soort van activiteit:


zaterdag 15 oktober 20:00 uur in Cultureelcentrum De Rank /De Willemien in Soest

– Vesko Eschkenazy, viool

briljant solist, en 1e concertmeester Koninklijk Concertgebouworkest.

– Marietta Petkova, piano

gevierd en veelzijdig meesterpianist van internationale klasse.

Programma

Sonates voor viool en piano

  • W.A. Mozart- Sonale in E kl.t. KV 304
  • L.v. Beethoven- Sonate in G gr.t. Opus 30 nr.3

pauze

  • Debussy- Sonate L. 140
  • Franck- Sonate in A gr.t.

Locatie: Cultureel en Congrescentrum De Rank / De Willemien, Soesterbergsestraat 18

Aanvangstijd: 20.00 uur. Foyer De Rank geopend: 19.00 uur.
Tickets:  € 25,00 per persoon. Ticket met borrel arrangement € 30,-

BESTEL TICKETS

Eventuele resterende kaarten zijn aan de zaal te koop, op de avond van het concert.
* Bij tickets met borrel arrangement ontvangt u voorafgaand aan het concert een drankje (wijn/bier/fris) met een borrelhapje.

 

Marietta Petkova

PIANO

Marietta Petkova begon haar opleiding aan het muzieklyceum in haar geboorteplaats Roese (Bulgarije) om deze te vervolgen aan het conservatorium van Sofia. Aan de Musikhochschule in Wenen was Paul Badura-Skoda vervolgens haar docent. Na een studiejaar in Canada vestigde Marietta Petkova zich in 1990 in Nederland, voor lessen van Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Gedurende tien jaar was ook pianist/pedagoog György Sebök een belangrijk mentor.

Sinds ze op tienjarige leeftijd het Nationale Pianoconcours van Bulgarije won, nam de pianiste tal van belangrijke prijzen in ontvangst van concoursen in onder meer Zwitserland, Italië, Oostenrijk en Portugal. In Nederland won ze het Eduard Flipse Internationaal Pianoconcours (ex aequo) en de Yamaha Music Foundation Award. Marietta Petkova geeft voornamelijk solorecitals maar speelt ook graag kamermuziek.

Als solist in concertant repertoire werd ze uitgenodigd door onder meer het Orchestre de ­Chambre de Lausanne, het Concertgebouw Kamerorkest, het Noord Nederlands Orkest, het Kammer­orchester Arcata Stuttgart en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het vorige optreden van Marietta Petkova in de Kleine Zaal was een duorecital met violist Vesko Eschkenazy op 26 mei 2019 met ­sonates van Mozart, Beethoven, ­Debussy en Franck.

 

Vesko Eschkenazy

VIOOL

Vesko Eschkenazy is sinds 1 januari 2000 concertmeester van het Concertgebouworkest. Op zijn vijfde begon hij met vioolspelen, vier jaar later werd hij al concertmeester van het Pioneer Youth Philharmonic Orchestra. Vesko Eschkenazy studeerde aan het conservatorium van zijn geboortestad Sofia en aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

In 1985 en 1988 won hij prijzen bij het Wieniawski Concours in Polen en het Londense Carl Flesch Concours.

Vóór zijn aantreden bij het Concertgebouworkest was Vesko Eschkenazy achtereenvolgens concertmeester bij het Radio Kamer Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Als solist trad hij op met het Royal Philharmonic Orchestra en het London Philharmonic Orchestra.

Bij het Concertgebouworkest soleerde hij onder meer in het Eerste vioolconcert van Szymanowski, het Eerste vioolconcert van Max Bruch, de vioolconcerten van Chatsjatoerjan, Dvořák, Barber en Mendelssohn en het Vioolconcert in a klein, BWV 1041 van Johann Sebastian Bach.

In 2010 werd Vesko Eschkenazy uitgeroepen tot Musicus van het Jaar in zijn geboorteland Bulgarije en opende hij het concertseizoen met een massaal bezocht openluchtconcert met het Philharmonisch Orkest van Sofia.

Vesko Eschkenazy bespeelt de ‘ex-Silverstein’ Guarneri del Gesù uit 1742, eigendom van een particuliere mecenas en in bruikleen verstrekt via de Foundation Concertgebouworkest.

FOTO: EDUARDUS LEE

Reageren niet mogelijk.