Concert in De Open Hof

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 27/09/2020
Tijd: 16:00 - 17:00

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


Zondagmiddagconcert 27 september 2020 – De Open Hof, Soest

In de serie zondagmiddagconcerten in De Open Hof kunt u 27 september om 16.00 uur genieten van een jazzconcert door ‘HOT Het Orgel Trio’ met hun gloednieuwe programma Reflections of Duke. Het trio met Steven Kamperman (klarinetten), Berry van Berkum (orgel) en Dion Nijland (contrabas) komt met speciale gasten Ruben Drenth (trompet) en Ellington-kenner Joost Buis (trombone). Jazz op het orgel in de kerk: de mannen van ‘HOT Het Orgel Trio’ bewijzen telkens weer dat het kan! Op hun nieuwe CD storten ze zich op het bigband repertoire van jazzicoon Duke Ellington. De vele klankmogelijkheden van het orgel vormen samen met de overige blaasinstrumenten en de contrabas een ware ‘mini-orgel-bigband’.

HOT maakt in dit project een opvallende repertoirekeuze: het richt zich enkel op Ellingtons vroege werk (vóór 1930) en zijn late werk (ná 1965).

HOT treedt sinds 2014 veelvuldig op in kerken in Nederland, België, Zwitserland en Frankrijk , onder andere met een bejubeld optreden op het fameuze orgelfestival Toulouse les Orgues in 2018. De groep is befaamd om het hercomponeren van jazzcomposities en het akoestische gebruik van de ruimte in de kerk, waarbij klarinettist Steven Kamperman zelfs regelmatig rennend te horen is. HOT’s eerdere CD Bird & Beyond (met bewerkingen van stukken van Charlie Parker) ontving internationaal diverse lovende recensies. De toegang voor dit concert aan de Veenbesstraat is vrij, collecte na afloop. Organisatie volgens RIVM-richtlijnen, dat betekent een beperkt aantal plaatsen: vol is vol!

www.zondagmiddagconcerten-soest.nl

Reageren niet mogelijk.