Bazaar 2019

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: za. 09/11/2019
Tijd: 10:00

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


Op zaterdag 09 november 2019 zal de jaarlijkse Bazaar van de diaconie van de Protestantse Gemeente Soest gehouden worden in De Open Hof, Veenbesstraat hoek Dalweg.

De opbrengst is voor het jaarproject van de Diaconie: Geen kindslaven in de visserij Ghana

Als Jaarproject voor 2019 heeft de diaconie van de Protestantse Gemeente Soest gekozen voor een project in Ghana. Daar werkt de organisatie Challenging Heights aan het bevrijden van duizenden kinderen – momenteel 49.000 van wie 21.000 onder dwang – die als kindslaven werken in de visserij op het Voltameer. Zie ook: projecten Diaconie.

De jaarlijkse bazaar is een mes dat aan meerdere kanten snijdt. Ten eerste kunt u spullen inleveren die u zelf niet meer gebruikt, maar die nog goed genoeg zijn om een tweede of een derde leven te kunnen hebben. Ten tweede zijn er in Soest en omgeving veel burgers, die voor een klein bedrag deze spullen goed kunnen gebruiken of hun verzameling kunnen aanvullen. Ten derde is het voor leden van de PGS een prima gelegenheid om samen iets te doen voor de ander. Ten vierde kun je er contacten leggen, waardoor de eenheid van de PGS kan worden versterkt.

De spullen die u kunt aanleveren of op de bazaar kopen, zijn o.a.: klein huisraad, elektrische apparaten, serviesgoed, glaswerk, potten en pannen, speelgoed, boeken, wandversiering, cd’s, langspeelplaten en nog meer. Naast het kopen van spullen kunt u op de bazaar ook oliebollen kopen, is er een koffiehoek en een Rad van Avontuur met leuke prijzen. Dat allemaal voor het goede doel.

Uw spullen kunt u op woensdag 6 en donderdag 7 november tussen 09:30 – 17:00 uur en op vrijdag 8 november tussen 09:30 – 16:00 uur aanleveren bij De Open Hof aan de Veenbesstraat. Wij nemen de spullen daar graag van u in ontvangst. Tevens kunnen de spullen ook op woensdagavond 6 en donderdagavond 7 november tussen 19:00 – 21:00 uur worden aangeleverd.

Wij zoeken nog vrijwilligers die ons bij de volgende activiteiten kunnen helpen:

  • Op donderdag 7 en vrijdag 8 november helpen bij het sorteren van de spullen en inrichten van de bazaar
  • Op zaterdag 9 november helpen bij de verkoop van de spullen
  • Op woensdagavond 7 en op zaterdag 9 november in de middag (vanaf 14:00 uur) helpen bij het transport van en naar de opslag.

Wij beschikken over een opslag voor spullen die ons worden aangeboden in het jaar voorafgaand aan de bazaar. Tevens sorteren we na de bazaar de overgebleven spullen die nog een tweede kans wordt gegeven om het jaar erop te worden verkocht. Voor het transport wordt een verhuiswagen ter beschikking gesteld. Deze moet worden ingeladen en weer worden uitgeladen.

U kunt zich opgeven bij Willem Pastink:

Telefoon 0651139018

Email: willem.pastink@gmail.com

Reageren niet mogelijk.