Avondmuziek

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 06/06/2021
Tijd: 19:00 - 20:00

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


Broze aarde

Een mis voor het universum.

De ‘Avondmuzieken’ in de Oude Kerk van Soest zijn vieringen van een klein uur waarin klassieke muziek en poëzie centraal staan, op het snijvlak van cultuur en spiritualiteit. Vier keer per jaar wordt een prachtig programma geboden met muziek en teksten om bij te verwijlen.

Zondag 6 juni lezen we een mis, een mis voor het universum, die muzikaal wordt onderstreept en ingekleurd. De Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog schreef deze schitterende en indringende mis, opgedragen aan het universum: zon, aarde, water, lucht. Een requiem is het, voor de aarde die uitgeput raakt door toedoen van de mens. De broosheid van zowel de aarde als de mens wordt hier bezongen. Aan de ene kant zingt zij de lof van de schoonheid van de schepping, alles wat groeit en bloeit. Aan de andere kant laat zij zien wat mensen elkaar en de aarde aandoen: armoede, geweld, beschadiging. Aan het begin worden de zonden beleden, het einde biedt hoop: ‘ga heen, wordt verzorgers van de Aarde en tors het Juk van Kostbaarheid.’ Deze hele mis is als een profetisch spreken.

Een muzikaal ensemble wordt gevormd door Sophie Schreurs en Jesse Faber, basset hoorn, Marieke Stordiau, fagot,  Jeannette Landré, fluit, Gonny van der Maten, orgel en Bert en Fons Meijer, zang. Er zal muziek van zeer diverse herkomst klinken, waaronder Terra Aria van Sollima in minimal music-stijl, maar ook het beroemde Lacrimosa uit het Requiem van Mozart. Janneke Bron en Auke Oevering verzorgen de voordracht.

Onder voorbehoud van de corona maatregelen kan de uitvoering van Avondmuziek worden bijgewoond door 30 personen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar avondmuziek-pgs@famsolleveld.nl. U ontvangt een bevestigingsmail, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Bovendien is de Avondmuziek met beeld en geluid  mee te maken via de livestream

Gewoonlijk wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd, omdat aan de Avondmuzieken kosten verbonden zijn. Ook nu is een vrijwillige bijdrage meer dan welkom. Donaties kunnen worden overgemaakt op NL69 RABO 0379993694 t.n.v. wijkkas Oude Kerk, onder vermelding van Avondmuziek

De Avondmuziek biedt een aansprekend en zinrijk moment vanuit een bijzondere plaats.

 

Reageren niet mogelijk.