Avondgebed

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: wo. 03/06/2020
Tijd: 19:15 - 20:00

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


Audio-uitzending     Orde van dienst

Midden in de week is er een uitzending van een muzikaal avondgebed vanuit De Oude Kerk, verzorgd door ds. Kees Bregman en kerkmusicus Gonny van der Maten, techniek Ger Vos en Remco Bakker; Wilma Nauta verzorgt de lay-out van de liturgie. De complete liturgie is beschikbaar via de App CHRCH.

Steeds staat de psalm van de komende zondag centraal: gelezen, omspeeld, gereciteerd, vergezeld van een antifoon, een orgelwerk, een liedtekst, een gedicht. Twintig minuten, om even op adem te komen, de psalm te bidden en weer verder te kunnen in deze ándere tijden. De uitzending is (ook op een later tijdstip) te beluisteren via https://kerkdienstgemist.nl/stations/687-De-Oude-Kerk-Soest en via de app CHRCH.

Komende woensdag (3 juni) staat het Avondgebed in het teken van de psalm van Trinitatis: Psalm 8. Gonny van der Maten speelt Air uit de Partite diverse sopra ‘O, Nostre Dieu, et Seigneur amiable’ (Ps. 8) van Anthon van der Horst (1899-1965), de Geneefse psalm in de zetting van Claude Goudimel (1514-1572), en bewerkingen van het koraal ‘Gott in der Höh allein sei Ehr’ van Johann Sebastian Bach (1685-1750) en van Georg Friedrich Kauffmann (1679-1735).

Reageren niet mogelijk.