Verkiezing ‘Bruggenbouwer van Soest 2019′

Klik hier om te stemmen op uw favoriete bruggenbouwer(s)

De redactie van magazine Vuur heeft acht bevlogen Soesters genomineerd voor de titel ‘Bruggenbouwer van Soest 2019’. Afgelopen jaar portretteerden we deze acht verbinders: mensen die bewust of onbewust bruggen slaan tussen verschillende mensen of groepen mensen.
De Protestantse Gemeente Soest stimuleert het bouwen van bruggen in de samenleving en de prijsuitreiking zal daarom plaatsvinden tijdens haar Nieuwjaarsreceptie op vrijdag 3 januari van 17-19 uur in de Oude Kerk, Torenstraat 1.

01. Claudia Looysen (1966) is initiatiefnemer van de Ambachtshal, waar ze bruggen slaat tussen Soester ondernemers en mensen met een verstandelijke beperking. Ze werkt ook als coach voor mensen die vastlopen of willen weten wat hun talenten zijn.

Lees meer

02. Henk van Wijk (1960) heeft zich laten omscholen vanuit de bouw naar de kinder- opvang. Hij bouwt letterlijk samen met kinderen aan vertrouwen, plezier en contact via allerlei leuke activiteiten en gesprekken. Bekend als ‘broodjesman’ van de Warme Winter Weken van ‘t Vaarderhoogt.

Lees meer

03. Edith Leerkens (1960) is gitariste en treedt samen met Herman van Veen op. Ze is drijvende kracht achter het project ‘de zinspelen’: een taalprogramma en muziektheatervoorstelling voor Eritrese vluchtelingen. Ze bouwt bruggen tussen vluchtelingen en Nederlanders.

Lees meer

04. Jan Buijze (1965) is directeur van kinderboerderij De Veenweide waar mensen met een afstand tot de arbeids- markt een plek krijgen om te werken. Hij heeft een plek waar verschillende groepen met elkaar in contact komen gecreëerd. Ook voor hen die nieuw zijn in Nederland.

Lees meer

05. Stan Uyland (1963) is initiatiefnemer van vele lokale maatschappelijke projecten, zoals Fonds voor Soest(erberg) en het GIDSnetwerk. Hij is oprichter van twee maatjesprojecten, waar hij mensen aan werkopdrachten koppelt en mensen met een hulpvraag aan een buddy koppelt.

Lees meer

06 Cees Vos (1947) is een bekend gezicht in de Soester samenleving, voorzitter van Museum Oud Soest en Stichting Comité 4 en 5 mei Soest-Soesterberg en organisator van verschillende festiviteiten en jubilea. Hij brengt vrijwilligers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact.

Lees meer

07 Monica Falck (1967) is directeur en initatiefnemer van Stichting Meewerken Eemland, die dagbesteding biedt aan mensen met autisme. Vanuit de stichting werken de deelnemers in opdracht van Soester non-profit organisaties. Ze bouwt tevens aan een autisme-informatiecentrum.

Lees meer

08 Annie Donker (1936) is als vrijwilliger al vijftig jaar actief. Ze is voorzitter van de sociaal-culturele Soester Kring en de Soester leeskring en samen met haar man koster. Door haar open en actieve houding met respect voor ieders mening verbindt ze mensen van verschillende achtergronden,

Lees meer

Klik hier om te stemmen op uw favoriete bruggenbouwer(s)

Reageren niet mogelijk.