Annie Donker

08 Annie Donker (‘36)

Vijftig jaar vrijwilliger als koster, voorzitter van de Soester Kring en leeskring

Annie Donker zet zich al vijftig jaar met hart en ziel in voor organisaties in en buiten Soest. Op dit moment is ze samen met haar man actief in de kerk (onder meer als koster) en is ze voorzitter van de Soester Kring, een sociaal-culturele stichting die zich richt op mensen van 55 jaar en ouder en onderwerpen van algemeen belang aansnijdt, zoals cultuur, literatuur en geschiedenis.

Op persoonlijk vlak heeft ze zich breed ontwikkeld. Ze werd gevraagd als bestuurslid van vrouwenorganisaties, zoals de Nederlandse Christelijke Vrouwenbond en stichting Groei en Bloei, die zich richt op mensen met een passie voor tuinieren. “Je moet altijd je voelsprieten hebben uitstaan, ook bij het regelen van sprekers. Het mooiste vond ik een onderwerp als orgaandonatie, wat in die tijd bijzonder was om over te spreken.”

Veel van wat ze doet, komt op haar pad, ze is ervoor gevraagd. Ze heeft ontdekt dat vooral het organiseren van taken en projecten haar ligt en ze staat altijd open voor nieuwe contacten. “Ik vind het mooi om mensen te leren kennen die niet tot je kennissenkring behoren. Je moet dan wel buiten je eigen comfortzone treden en ieders mening respecteren.”

Terug naar bruggenbouwers

Klik hier om te stemmen op uw favoriete bruggenbouwer(s)

Reageren niet mogelijk.