Anne Breemer

03 Anne Breemer, manager van Stayokay, bouwt bruggen door het hostel open te stellen voor allerlei maatschappelijke projecten uit Soest. En door gasten kennis te laten maken met de Soester ondernemers. Ook wil Stayokay van betekenis zijn voor mensen die niet vanzelfsprekend meedoen. Het Fonds ‘Stay for All’ reserveert voor elke vergaderaar 1 euro in een pot. Dit geld wordt gebruikt om kinderen mee te laten gaan op schoolreisje, als zij dit om financiële redenen niet zouden kunnen. Ook biedt het hostel arbeidservaringsplaatsen aan, in samenwerking met de gemeente.

Stayokay organiseert vele bijeenkomsten voor Soesters, waaronder een verwendag voor mantelzorgers. Regelmatig zijn er workshops met adverteerders uit de Soester Courant: van kaarsen maken tot digitale fotografie. Schoolklassen volgen een workshop ‘water sparen’. “Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Kinderen versieren bij ons een shampoofles met een waarschuwende tekst. Zo worden zij ambassadeur in hun eigen gezin.”

Verder organiseert Stayokay diners voor eenzame ouderen, in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS). “De ouderen genieten hier enorm van,” aldus Anne.

“Maar de waardering van de gasten, daar doen we het uiteindelijk voor. We willen een veilige haven voor de reiziger zijn en van betekenis voor Soest zelf.”

Overzicht bruggenbouwers

Klik hier om te stemmen op uw favoriete bruggenbouwer(s)

Reageren niet mogelijk.