Ali Albostan

05 Ali Albostan, penningmeester van de Fatih Moskee, organiseert activiteiten voor de Soester gemeenschap, zoals rondleidingen voor scholen en de jaarlijkse open dagen. “We krijgen veel positieve reacties. Ik laat de gasten kennismaken met de moskee als ontmoetingsplaats.” In samenwerking met de apotheek organiseert de moskee bijeenkomsten voor mensen met diabetes. Deze worden zowel bezocht door mensen vanuit de moslimgemeenschap als daarbuiten.

Binnen de moskee richt Ali zich vooral op de jongeren: “De jeugd heeft de toekomst. Door actief te zijn, kun je ze er makkelijk bij houden.” De moskee regelt uitjes voor jongeren en heeft een chillruimte. In het weekend krijgen ongeveer 100 kinderen les.

Verder is Ali lid van het interreligieus overleg, waar hij een rol speelt in de verbinding tussen de drie Soester moskeeën en met andere Soester geloofsgemeenschappen. “We spreken afwisselend in één van de kerken of moskeeën af. Ik vind het fijn om bij elkaar binnen te kijken en veel overeenkomsten te zien.”

In het dagelijks leven is Ali filiaalmanager bij het Kruidvat. Zijn collega’s gaf hij onlangs een persoonlijke rondleiding door de moskee. “Mijn droom voor Soest is dat er geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen groepen. We zijn al aardig op weg.”

Terug naar bruggenbouwers

Klik hier om te stemmen op uw favoriete bruggenbouwer(s)

Reageren niet mogelijk.