9 okt. <> Weet Wat Je Eet

Terug naar activiteiten

Ons eten komt steeds verder van ons af te staan. Wat zit er toch allemaal in het eten dat het zolang houdbaar is. Hoe gaan wij om met ons eten en ons lichaam, is het de tempel waar we zuinig mee moeten omspringen? Vier verschillende sprekers met eigen perspectieven vertellen u vanuit welk perspectief zij kijken naar voeding. Elke avond staat op zichzelf maar u kunt ze ook alle vier bezoeken. U bent van harte uitgenodigd.

Rob Salomonson; Wat zegt de Bijbel ons over voeding? Er staat veel over in. En wat doen wij daar vandaag de dag nog mee?

Wat heeft God voor bedoelingen met al die verhalen over voeding; is dat voor het Joodse volk of is het ook voor ons? Als het bedoeld is voor de Joden, dan is het misschien verstandig mee te luisteren naar wat God de joden te vertellen heeft. Daar kunnen we ons voordeel mee doen.

Philip Peeters, tandarts en bioresonantie-therapeut, ziet relaties tussen algehele gezondheid, mondgezondheid en onze voeding. De kennis, opgedaan door uitgebreide studies, past hij dagelijkse toe in zijn praktijk bij het vaststellen van diagnoses, behandelingen en adviezen. Vanuit zijn professie en jarenlange ervaring houdt Philip deze lezing.

Marteke Vernhout en Brenda Bas

Marteke, van oorsprong diëtiste, verdiept zich al jarenlang in verschillende theorieën over voeding. Zij ziet een relatie tussen voeding en gezondheid, beter gezegd: het niet-gezond-zijn. Denk aan kwalen zoals boeren, zure oprispingen, diarree of een opgeblazen gevoel. Zij heeft haar inzichten en theorieën, vastgelegd in het boek De mens is wat hij eet, maar kan weer worden wat hij aten neemt ons daar een avond in mee.

Brenda heeft haar passie voor vitale voeding, het werken met een hoge snelheidsblender en coaching samengebracht in Green Yourself. Zij laat ons smoothies proeven en legt uit waarom het juist nu zo belangrijk is om deze te drinken.

Sandra Hermanus

Sandra (theologe): Hoe word ik als christen gezond & groen of blauw gelovig, samen met God en m’n winkelwagentje?! Een boeiende interactieve lezing over hoe je als christen gezond en groen (of blauw met het oog op de oceanen) gelovig bezig kunt zijn. We lezen uit het Evangelie en de Tenach, delen ervaringen, denken (bio)logisch na en gaan uit van compassievolle haal- en betaalbare keuzes in de winkel en je keuken.

Sandra behoort tot de Vegan Church: een platform van christenen dat kiest voor een vegan lifestyle. De liefde voor Christus staat centraal, daarnaast het effect van plantaardig eten op eigen gezondheid en de schepping van God (voor mens, medemens en aarde).

Locatie:De Emmakerk

Tijd:                 dinsdag 20.00 – 22.00 u (inloop vanaf 19.45 uur)

Data:

Rob Salomonson          25 september

Philip Peeters                  9 oktober

Marteke en Brenda        6 november

Sandra                           20 november

Contact:          Janke Holman, T 06 2712 3236

Reactie plaatsen