Terug naar activiteiten

Startzondag ‘Ken je mij ?’
Op zondag 16 september hield de Protestantse Gemeente Soest haar traditionele startzondag. Dit keer niet in Cabrio, maar in de sfeervolle multi-functionele Wilhelminakerk.

Het themalied ’Ken je mij?’ werd schitterend vertolkt door Phenerike Weenink en dat thema kwam ook naar voren in de beide vieringen die gelijktijdig plaatsvonden. Met zijn allen in één kerkgebouw, het was best spannend hoe dat zou uitpakken. Hoe zou het gaan met de PGS breed samengestelde cantorij? Wie zou voor welke viering gaan kiezen? De belangstelling bleek wonderlijk goed gespreid. Zowel de Kerkzaal als de Rankzaal zaten tjokvol. Het was één groot feest ook voor de jongeren, die de vosjes in de wijngaard mochten vangen.

De Sing-In ’s avonds trok eveneens veel enthousiast bezoekers. De band met eigen talent speelde en zong tot eer van God en gaf en passant nog een goed woordje mee.

Het programma van 16 september  

09.30 uur We starten natuurlijk gezamenlijk met koffie en een broodje voor wie geen tijd had om thuis nog te ontbijten.

10.00 uur Welkomswoord en een gezamenlijk lied in de kerkzaal

10.15 uur  Start klassiek-liturgische viering in de kerkzaal. Voorganger ds. Peter van den Berg en m.m.v. cantorij o.l.v. Gonny van de Maten en Gerrit van Vembde.

10.15 uur  Start van de community viering, een eigentijdse kerkdienst o.l.v. ds. Wim Kievit in de Rankzaal.

10.15 uur  Start van de vossenjacht voor de jeugd, georganiseerd door de PGS kindernevendienst.

11.30 uur  Na de vieringen en vossenjacht is opnieuw volop ruimte om elkaar rond een kop koffie of thee in de Rank en op het terras beter te leren kennen. Er staan kletspotten op tafel.

12.15 uur  We sluiten de ochtend af met een door de koster goed verzorgde lunch in de Rankzaal en/of op het terras achter De Rank.

14.00 uur Walk of Peace, start vanaf de Plantage. Voettocht door Soest in het kader van de Vredesweek.

19.30 uur En ’s avonds is er dan in de Emmakerk ook nog een toetje in de vorm van een Sing-in. Inloop vanaf 19:15 uur. We hopen elkaar te ontmoeten en om een mooi lied te zingen om God groot te maken. Ondersteund door muzikale begeleiding van enthousiaste muzikanten uit Soest wordt de avond afgewisseld met klassiekers als ‘Heer uw licht en Uw liefde schijnen’ en meer onbekende nummers: ‘Father, we love you’. Tussen de liederen door zijn er momenten van persoonlijk gebed en bezinning. Rond 20:30 willen we de avond afsluiten met een drankje.

Graag horen we meer reacties. Maak gebruik van de mogelijkheid hieronder om te reageren en uw eigen ervaring te delen.

Reactie plaatsen