5 nov. <> Film: Miracles from Heaven

Terug naar activiteiten

Films worden op maandag om 20.00 uur vertoond.
Locatie: Emmakerk, Regentesselaan 1
Contact: E annie.donker@emmakerk.nl

  1. Miracles from Heaven 5 nov

Christy is de moeder van een 10-jarig meisje, Anna. Zij lijdt aan een zeldzame ongeneeslijke ziekte. Het blijkt een bewegingsstoornis van de darm te zijn waardoor zij van de ene op de andere dag geen voedsel volgens de normale wijze tot zich kan nemen. Na een buitengewoon medisch wonder wordt ze ineens genezen verklaard, tot grote verbazing van de specialisten. Dit verandert hun levens voorgoed en inspireert de gemeenschap.

De film is gebaseerd op een ongelooflijk waar gebeurd verhaal van de Amerikaanse familie Bearn. Een moeder bidt voor een wonder. Haar gebed wordt verhoord na een bizar ongeluk waarin  Anna een bijna doodervaring heeft

  1. Film in Advent: Lion 10 dec

De Indiase jongen Saroo Brierley wordt op vijfjarige leeftijd in Khandwa gescheiden van zijn broer Guddu, die moest werken op een treinstation. Hun moeder is analfabeet en erg arm. Saroo stapt in een lege trein om te slapen. De trein gaat rijden en hij komt in Calcutta, waar hij de taal niet kent. Hij scharrelt zijn eten bijeen op een vuilnisbelt en slaapt op straat.

Hij komt in een weeshuis en wordt met nog een andere jongen door een Australisch echtpaar geadopteerd. De adoptiebroer ontwikkelt zich niet goed en raakt aan de drugs. Saroo wordt succesvol en gaat studeren in Melbourne. Op een avond wordt bij vrienden Indiaas gegeten. Hij ziet een bepaalde lekkernij uit zijn jeugd. Herinneringen komen boven en Saroo wil weten waar hij vandaan komt. Via Google Earth vindt hij zijn geboortedorp en zijn moeder, die altijd op hem gewacht heeft. De film berust op een waar gebeurd gegeven.

  1. Boychoir 4 feb 

De elfjarige Stet belandt op een muzikaal jongensinternaat in New Jersey, nadat hij zijn alleenstaande moeder verliest. Volledig uit zijn element, bevindt de emotioneel beschadigde wees zich in een strijd tussen zijn eigen wil en die van zijn gemotiveerde en kritische koorleider Carvelle. Hij herkent in Stet een uniek talent en drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale kunnen. Een talent is geboren.

Drie films in de Veertigdagentijd:

  1. Manchester by the Sea1 apr   

In het gezin Bélier is iedereen doof, behalve de oudste dochter Paula. Zij is de onmisbare tolk in het dagelijks leven van haar ouders. Op een dag besluit Paula met steun van haar muziekleraar mee te doen aan een zangwedstrijd. Een keuze die haar bij het gezin weghaalt en haar leven voorgoed verandert.

De frustratie tussen de dove ouders en de horende Paula is te snijden, maar wordt tijdig afgewisseld met voldoende humor en hilariteit.

  1. The piano 8 apr

Het verhaal speelt zich af in de 19e eeuw. Ada Mc. Grath heeft al sinds haar 6e jaar niet meer gesproken en praat dan ook in gebarentaal en communiceert met de buitenwereld via haar dochtertje Flora. Ada wordt door haar vader in Schotland uitgehuwelijkt aan Stewart, een man in Nieuw Zeeland. Na haar aankomst wordt ze met haar dochtertje Flora, bagage en een piano op het strand afgezet om te trouwen. De piano moet ze achterlaten. Haar buurman Harvey maakt met haar de deal de piano terug te winnen als zij hem hierop leert spelen. Krijgt ze haar piano terug?

De film scoorde de Gouden Palm in 1993 (Cannes).

  1. Down to earth 15 apr

Deze film wordt ook aangeboden in De Sleutel en De Open Hof

Voor een inhoudelijke beschrijving: zie pag. 18.

  1. Film rond herdenken: Hannah Arendt 29 apr

De Duits-Joodse filosofe moet haar vaderland verlaten (ze werd geboren in 1906 in Linden bij Hannover). Ze vlucht voor de nazi’s naar Amerika, waar ze onder andere werkt als journalist en docent. In 1951 krijgt zij het Amerikaanse staatsburgerschap. Tien jaar later neemt ze een baan bij de krant ‘The New  Yorker’ en reist als waarnemer naar het proces van de SS ‘er Adolf Eichman in Israël. Haar conclusie is: “Het kwaad presenteert zich vaak niet groots en overweldigend, maar eerder banaal”. De resultaten van haar verslag vat Hannah Arendt samen in het boek De banaliteit van het kwaad. Haar typering van de nazi als nietszeggend mannetje in plaats van een gruwelijk monster valt bij veel lezers niet goed. Deze controverse maakt veel los, krijgt grote aandacht. Zij ziet de nazi als een rustige afstandelijke persoon. Haar stelling: “Het is een treurige waarheid dat het meeste kwaad wordt gedaan door mensen die niet kiezen tussen goed en kwaad “.

Hannah Arendt is een belangrijk politiek filosoof van de 20 e eeuw vanwege haar analyse van totalitaire samenlevingen.

Reactie plaatsen